Кухонний фартух — що це та з чим його їдять?

Не кожен знає, що коли мова заходить про кухонний фартух, може передбачатися зовсім не фартух, який захищає одяг кухаря під час готування. Фартухом також називають простір у робочій зоні кухні між стільницею та навісними шафами. То навіщо він потрібен і в чому він стане незамінним помічником господині?

Зону, в якій розташовується фартух, сміливо можна назвати найпроблемнішою зоною кухні. Саме на фартуху при миття посуду щодня потрапляють краплі мильних бризок. Під час готування на нього потрапляє не лише жир та можливі шматочки їжі, але й пара, гаряче повітря, а також осідають сліди гару.

Тому при виборі фартуха слід звертати увагу на деякі нюанси:

  1. Термостійкість — фартух не повинен деформуватися і втрачати колір від можливого перепаду температур.
  2. Вологозахист — поверхня, на яку потрапляє пара та можливі бризки від миття, за рахунок великої концентрації пари та вологості може дуже швидко зіпсуватись. Не забудьте подбати про шви.
  3. Правильна поверхня — матеріал з якого виготовлений фартух не повинен перешкоджати швидкому збиранню забруднень і повинен бути готовим до хімічних засобів очищення. Не варто вибирати фактурний фартух, у дрібних нерівностях може осідати більше бруду.